Mirka voorloper in het gebruik van bio-energie

02-12-2013


Onze schuurmaterialen leverancier, KWH Mirka Ltd, is in Finland een samenwerking aangegaan met het milieumanagement bedrijf Ekokem. Zij bouwt een bio-energiecentrale naast Mirka's belangrijkste productiefaciliteit in Jeppo, zodat in eigen beheer energie geproduceerd kan worden. De fabriek zal het afval van de productie gebruiken om energie op te wekken. Begin 2014 zal de centrale operationeel zijn.

Bio-industrie Mirka

De brandstoffen voor de fabriek bestaan voor ongeveer 22% uit productie-afval, 23% uit houtsnippers en 50% uit andere brandbare afvalstoffen. Turf wordt alleen gebruikt als reserve brandstof indien de voorgenoemde afvalstoffen niet voldoende voorradig zijn.

Uitgerust met de nieuwste bio-energie technologieën voor afval en energie, zal de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk worden verminderd. Daarnaast zal het restafval dat nu wordt afgevoerd tot nagenoeg nul worden gereduceerd en de uitstoot van broeikasgassen als het gevolg van de vervanging van de zware olie als brandstof, aanzienlijk worden verminderd.

De ketelconstructie met een brandstof capaciteit van 10 MW produceert energie voor de Mirka productiefaciliteit in Jeppo, wat resulteert in een totale opbrengst van ongeveer 43 GWh per jaar. De uitstoot van schadelijke rookgassen zal afnemen, waardoor de fabriek een positief effect op de luchtkwaliteit in de regio zal hebben.

Voor Mirka is duurzaam ondernemen erg belangrijk. Mirka is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het milieu zo min mogelijk te belasten. Naast het besparen van energie en grondstoffen, de vermindering van afval, recycling en het verlagen van het gebruik van chemische stoffen; ontwikkelt Mirka ook gezondere, veiligere en efficiëntere producten en processen voor haar werknemers en klanten. Lees meer hierover in het duurzaamheidsmanagement rapport van Mirka.Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie