3D printer helpt Imbema met ontwikkelen van nieuwe producten

17-03-2015 Imbema Groep


Tags
-

Verschillende ondernemingen van Imbema ontwikkelen zelf producten. Het ontwerpen gebeurt veelal in CAD programma’s waarin de producten gedetailleerd als 3D model worden getekend. Om onze ontwikkelprocessen verder te verbeteren heeft Imbema Rhiwa geïnvesteerd in een 3D printer.

Een 3D printer is een apparaat dat een model wat bijvoorbeeld in een CAD programma is getekend, in kunststof kan uitprinten. Door gebruik te maken van zo’n 3D printer, hebben we de mogelijkheid om een product wat in ontwikkeling is, ook als tastbaar prototype op ware grootte te maken. Zodoende kunnen onze specialisten in een vroeg stadium met de klant en de producent prototypes analyseren en verbeteringen aanbrengen. Zo versnellen we het ontwikkelproces en bieden we onze klanten nog sneller een oplossing.

Recent printten we al de eerste prototypes, waaronder een speciaal profiel. De printer had even de tijd nodig om het model te maken, maar het resultaat mocht er zijn. Aan de hand van het geprinte prototype konden de eerste verbeteringen al weer doorgevoerd worden.

3D printen bij Imbema Rhiwa  3D printen bij Imbema Rhiwa

Benieuwd naar onze oplossingen voor uw branche? Neem contact met ons via het online contactformulier. U kunt ook ons overzicht met oplossingen bekijken.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie