Abranet Ace & Mirka Deros schuurmachine; perfecte combi in de klassieke ambachtelijke jachtbouw!

30-03-2015


jachtbouwEind vorig jaar begonnen wij een samenwerking met twee Amsterdamse studenten van het Hout- en Meubileringscollege. Als afstudeerproject maken zij, aan de hand van een oude bouwtekening uit 1973, een elektrische boot met het uiterlijk van een klassieke houten boot.  Hierbij maken zij gebruik van moderne technieken en materialen. En dat is waar wij, als importeur van Mirka schuurmaterialen en schuurmachines, om de hoek komen kijken. De combinatie van de Mirka Deros schuurmachine en Abranet Ace heeft namelijk een optimale afname en prestatie op hardhout en geeft snel een perfect resultaat. 

Hun afstudeerproject is gebaseerd op een vooroorlogse Amerikaanse speedboot die bestond uit mahoniehout schuren boot afstudeeropdrachten werd aangedreven door een vervuilende dieselmotor. De studenten zagen ondanks de nadelen een zodanige charme, dat ze het beste van de boot willen behouden en de aspecten die niet meer van deze tijd zijn willen aanpakken.

Duurzaamheid, innovatie, ambacht en lokaal ondernemerschap brengen zij samen in hun project. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld een elektrisch aandrijfsysteem en ecologisch verantwoord, lokaal gekapt hout. Voor een strak uiterlijk van de boot wordt gebruik gemaakt van onze elektrische Mirka Deros schuurmachine, schuurblokken en Abranet Ace in verschillende groftes. 

Samen met andere sponsoren draagt ook Imbema Rhiwa zo haar steentje bij aan dit ambitieuze afstudeerproject. In de zomer van 2016 zal de boot te water gaan. 

Benieuwd naar de vorderingen, verdere informatie en het eindresultaat? 
Bezoek dan de website: www.fromatobarrelback.com

Meer informatie over de elektrische schuurmachine?
Bekijk de Deros pagina.

Meer informatie over Abranet Ace?
Bekijk de Abranet Ace productpagina.

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie