Imbema gaat zich richten op Remote Asset Management binnen de watermarkt

01-09-2016 Imbema Asset Solutions


De Sector GWE binnen Imbema richt zich op de Gas-, Water, Energiebedrijven, de –netwerkbeheerders en hun toeleveranciers van zowel producten als diensten. Binnen de GWE-markt is een trend van het zogenaamde remote asset management waarneembaar: GWE-bedrijven en –netwerkbeheerders proberen zo efficiënt mogelijk de prestaties en de status van het netwerk te monitoren en aan te sturen.

Technologische oplossingen

Hiervoor worden technologische oplossingen gebruikt waarbij kennis van leidingtechniek (afsluiters), communicatietechniek (op afstand uitlezen van sensoren en controllers) en informatica (interface met SCADA-systemen, datavalidatie en informatiemanagement) samenkomt.

Vanuit veiligheidsoverwegingen hebben de gas- en energiemarkt op dit terrein een voorsprong op de watermarkt. Deze laatste is inmiddels begonnen met een inhaalslag.

Nieuwe business unit

Kennis van de watermarkt, de noodzakelijke technologische competenties én producten/oplossingen zijn aanwezig binnen de Imbema sector Gas, Water & Energie (GWE). Om de relevante kennis te borgen en verkoopactiviteiten op de genoemde ontwikkeling te richten, heeft Imbema, sector GWE een nieuwe business unit opgericht:

Imbema Asset Solutions

IAS B.V. zal zich in eerste instantie richten op de Nederlandse en Belgische watermarkt en levert hoog technologische oplossingen voor het beheersen van kritische aspecten van het (waterleiding)netwerk. Hoewel IAS B.V. een onafhankelijke Business Unit is, zal haar succes behaald worden door een nauwe samenwerking met haar zustermaatschappijen o.a. Imbema Denso, Imbema Controls en Imbema Belgium. De business unit is gevestigd in Haarlem.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie