Imbema betrokken bij schaatsinterland Nederland-Noorwegen

12-02-2015 Imbema Groep


Zamboni 552

Voormalig langebaanschaatser en olympisch kampioen Allround Bart Veldkamp. organiseert op 21 februari 2015 de schaatsinterland Nederland-Noorwegen. Zowel het doel, de locatie als het deelnemersveld mogen bijzonder genoemd worden. Dat geldt ook voor onze betrokkenheid!

Jeugd weer op de schaats

Veldkamp organiseert de schaatsinterland met als doel geld in te zamelen voor de plaatselijke ijsclub van Alta. Die stad ligt in het uiterste noorden van Noorwegen, voorbij de poolcirkel, en is de woonplaats van Veldkamp’s partner. De oud kampioen wil de Noorse schaatstraditie weer nieuw leven inblazen en de Noorse jeugd weer aan het schaatsen krijgen. De oude natuurijsbaan, een echte wedstrijdbaan, wordt het strijdtoneel van kampioenen van weleer en wellicht de inspiratie voor een nieuwe lichting jonge Noorse schaatstalenten.

Kunstijsbaan

In eerste instantie wil Veldkamp de jeugd weer aan het schaatsen krijgen op de oude natuurijsbaan. Wanneer dit succesvol is wil men over 3 jaar een kunstijsbaan aanleggen.

Topschaatsers

Niet de minste namen, en maar liefst zes generaties topschaatsers, komen de eer van hun land verdedigen.
Uit Nederland: Ard Schenk, Jan Bols, Bart Veldkamp, Mark Tuitert, Ben van der Burg en Yep Kramer.
Uit Noorwegen: Adne Söndral, Kjell Storelid, Jarle Pedersen, Frode Bartholdsen, Magne Thomassen en Roar Grönvold. De interland bestaat uit een spannende ploegenachtervolging en spectaculaire 500 m sprint.

Lees meer over dit bijzonder evenement

Sponsoring

Na een oproep van Veldkamp op de radio gehoord te hebben, nam Imbema direct contact met hem op. Imbema heeft een speciale band met ijs. Ook weten wij hoe belangrijk gedrevenheid, langdurige samenwerking en partnership zijn om te kunnen ontwikkelen en iets neer te zetten. Commitment, samenwerking, maatschappelijke betrokkenheid zijn dan ook de belangrijke pijlers in het zakendoen van Imbema. Wij willen dit initiatief dan ook met een bijzondere bijdrage sponsoren! Een Zamboni...

Zamboni

Imbema is de Benelux importeur van Zamboni, de legendarische dweilmachines uit Amerika. Imbema heeft aan Bart toegezegd zijn initiatief te sponsoren. Vanaf schaatsseizoen november 2015 stellen wij een Zamboni beschikbaar! Deze betrouwbare Zamboni dweilmachine, officieel ijsegaliseermachine, gaat van de natuurijsbaan een echte wedstrijdbaan voor topprestaties maken.

Meer weten over de Zamboni machines? Kijk dan op Zamboni pagina.

Zamboni

Imbema, ijs en schaatsen

Imbema is specialist als het om ijs en kou gaat. Naast onze Zamboni's, bieden wij een brede range producten waarmee topijs en topsport beide mogelijk worden.

Lees meer over Imbema, ijs en schaatsen.


Gerelateerd aan dit bericht

Hoe werkt een Zamboni?

De werking van een Zamboni

Benieuwd naar hoe een Zamboni werkt?
Onze specialisten leggen het uit.

lees verder

Sterren dweilen het ijs

Zamboni rariteit

De Zamboni is de publiekslieveling bij elke wedstrijd. Reclamemakers houden ervan om de dweilmachines dan ook opvallend aan te kleden. Wat rariteiten op een rij.

Bekijken

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie