Schaatsinterland Nederland-Noorwegen mede dankzij Imbema een succes

06-03-2015 Imbema Groep


De Nederlandse en Noorse schaatslegendes

De door Bart Veldkamp georganiseerde schaatsinterland Nederland-Noorwegen op 21 februari was een daverend succes. De door Imbema Groep gesponsorde benefietwedstrijd had als doel geld in te zamelen om de Noorse jeugd weer op de schaatsen te krijgen. Meer dan duizend toeschouwers trotseerden de kou in het arctische Alta. Zij zagen de klassieker eindigen in een 5-5 gelijkspel.

De natuurijsbaan in Alta was even het centrum van schaatsminnend Nederland en Noorwegen. Tien oud-schaatskampioenen van beide landen gingen tot het uiterste om de winst in de wacht te slepen. Naast een uiterst vriendschappelijke competitie bracht de schaatsinterland ook weer herinneringen naar boven uit de tijd dat de Noren en Nederlanders om de prijzen streden.

Dat het schaatsen in Noorwegen niet meer op het niveau is waar Nederland zich nu bevindt is een aderlating voor het langebaanschaatsen. Juist de felle onderlinge competitie bracht de langebaanschaatsers tot topprestaties. Velen steunen dan ook Veldkamp’s initiatief om het schaatsen in de Alta regio weer op de sportieve agenda van de jeugd te krijgen.

Imbema, als specialist op het gebied van ijs, kou en schaatsen, was duidelijk als sponsor aanwezig met ons logo op de schaatspakken en kleding. Imbema draagt bij aan Veldkamp’s initiatief door het beschikbaar stellen van een Zamboni ijsegaliseermachine. Deze dweilmachine gaat met ingang van het schaatsseizoen 2015-2016 het natuurijs van Alta omdweilen tot ijs waar topprestaties op geleverd worden.

Meer weten over Imbema, ijs, kou en schaatsen? Kijk dan op deze inspirerende webpagina over onze expertises.

Zamboni 552


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie