ABS den Elzen optimaliseert met OSP systeem

Bespaar tijd en geld met het OSP systeem van Mirka


Dankzij de eenvoud en snelheid is het Optimized Surface Preparation (OSP) systeem van Mirka erop gericht traditionele schuurstappen te vervangen. In de nieuwe vestiging van ABS Den Elzen te Rotterdam durven ze dit wel aan en is het gehele systeem in één keer geïmplementeerd. 

Bas Sanders is manager bij ABS Den Elzen en vertelt ons hier het volgende over: “Het OSP systeem is simpel en heeft een schuurstap minder. Hierdoor kunnen we sneller werken en realiseren we meer doorgangen in dezelfde tijd.”

Innoverend schuursysteem

Innovatie is niet nieuw voor Mirka, denk hierbij aan het ‘net’ schuurconcept en de elektrische schuurmachines. Het is dan ook de combinatie van machines en schuurmaterialen die het OSP systeem effectief laten functioneren. “Het werkt alleen wanneer er voor het complete systeem (bestaande uit een schuurtrolley, stofzuiger, schuurmachines en het OSP schuurpapier) wordt gekozen”, aldus Sanders. Volgens hem zal de implementatie van het innoverende schuursysteem alleen slagen indien een bedrijf in één keer over zal gaan op deze nieuwe manier van stofvrij werken! 

Snel en slim werken

Het OSP systeem voorziet exact in behoeften en gemak om snel en slim te werken. Sanders zegt hierover: “Door het gebruik van diverse schuurmachines die horen bij het OSP systeem, wordt er minder schuurpapier gewisseld en doordat ze alles bij de hand hebben realiseren we een kortere doorlooptijd”. De reacties vanaf de werkvloer zijn ook positief, vooral met de machines zijn de medewerkers erg content. 

Daarnaast wordt het ‘net’ schuurproduct ook beter hergebruikt dan het gewone ‘papier’-product. Sanders weet dat hij nu tien minuten per reparatie kan besparen doordat ze een schuurstap overslaan. Dit komt bij drie man neer op ongeveer een uur per dag. Een simpele rekensom; wanneer we uitgaan van een jaar met circa 200 werkdagen zorgt het OSP systeem van Mirka voor een tijdsbesparing van plusminus 200 uur op jaarbasis.

Wilt u ook over op het OSP systeem?
Neem contact met ons op via +31 (0)180 33 12 00. Wij komen graag bij u langs voor een demonstratie.

Bekijk voor meer informatie de OSP folder.

Farécla Marine Profile 200 en 500
Farécla Marine Profile 200 en 500

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie