Succesvolle audit met Mirka schuurmaterialen bij autoschadebedrijf

Efficienter werken door invoeren van een uniform schuursysteem met minder stappen


Enige tijd geleden werd er door een autoschadebedrijf contact met onze adviseur van Mirka schuurmaterialen opgenomen. Het Autoschadebedrijf werkte al een geruime tijd en naar alle tevredenheid met onze Mirka schuurmaterialen, waaronder Gold schijven, Abranet stroken, Mirlon Total en Goldflex handvellen. Na een uitgebreide cijferanalyse bleek er ruimte voor verbetering.

Onze adviseur heeft na een gesprek met de ondernemer een audit op de werkvloer gedaan. Nadat alle schuurprocessen op de werkvloer waren geïnventariseerd, heeft hij een plan van aanpak aan het schadebedrijf gepresenteerd.

Hieruit kwam naar voren dat er tijdens de voorbewerking met verschillende systemen werd gewerkt, doordat nieuwe medewerkers een andere manier van werken hadden. Na uitleg van de adviseur is er besloten om een uniform schuursysteem met minder stappen te introduceren.

Dit systeem werkt veel efficiënter en de kans op fouten is een stuk kleiner, waardoor er winst geboekt is in het schuursysteem. Daarnaast is de huidige voorraad bekeken en opnieuw ingericht. Er bleken veel producten op voorraad te liggen die op de werkvloer niet meer werden gebruikt.

“Het is belangrijk om regelmatig het proces te bekijken en waar nodig bij te sturen” aldus de ondernemer.

Ook interesse in een audit voor u bedrijf?
Neem contact op met onze schuurspecialisten via +31 (0)88 130 67 75.


Farécla Marine Profile 200 en 500
Farécla Marine Profile 200 en 500

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie