Schuren houten keukenblad met mooi resultaat!

Met de Mirka Deros elektrische handpalm schuurmachine kunt u de vuile plekken eenvoudig wegschuren.


Bij een klant van Ikea is een nieuw houten keukenblad in de keuken gemonteerd. Daarna is de keuken afgemonteerd en zijn de tegels gevoegd. Met flinke voegstrepen op het blad als gevolg. Onze specialist schuurtechniek werd gevraagd hoe dit het beste verwijderd en behandeld kon worden.

Een houten werkblad in de keuken staat voor veelvuldig onderhoud. Dit onderhoud zorgt ervoor dat het keukenblad zijn mooie warme uitstraling behoudt. Maar, wat houdt intensief onderhouden in?

Ten eerste moet een houten keukenblad goed opgeschuurd worden om de vuile plekken te verwijderen. Daarnaast zorgt opschuren ervoor dat de olie goed haar werk kan doen en kan doordringen tot de kern. Dit opschuren van het keukenblad kan voorzichtig worden gedaan met een elektrische handpalm schuurmachine, bijvoorbeeld de Mirka Deros 650CV.

Met deze gebruiksvriendelijke lichtgewicht elektrische schuurmachine kunt u het blad gelijkmatig schuren. In combinatie met de Mirka netschuurproducten kunt u zonder stof tot een snel en mooi resultaat komen. Schuren zonder storende stofdeeltjes geeft u een betere controle over het te bewerken oppervlak. Bovendien heeft u een schoner oppervlak en een betere finish, met een mooier eindresultaat als gevolg.

Belangrijk bij het schuren van het keukenblad is de keuze van de korrel. Korrel 120 is een middelmatige korrel die het blad goed opruwt en daarom goed gebruikt kan worden bij het opschuren van elk houten werkblad.

Eenmaal klaar met schuren is direct zichtbaar dat het blad zijn mooie warme uitstraling terug heeft en kan het blad met een licht vochtige doek afgenomen worden. Daarna is het van belang dat het blad met de voorgeschreven olie wordt behandeld. Dit kan met een kwast of doek. Hier gaat het vooral om de kracht van herhaling. Om ervoor te zorgen dat het blad verzadigd raakt en daardoor het beste beschermd is tegen vocht en keukenwerkzaamheden, zal het blad zeer regelmatig geolied moeten worden. De eerste periode om de 2 a 3 dagen. Daarna is het aan te raden elke maand een keer te oliën.

Ja, een houten werkblad in de keuken vergt dus onderhoud. Of het nu een nieuw houten werkblad betreft of eentje die al langer wordt gebruikt; met de juiste middelen is onderhoud geen probleem!

Farécla Marine Profile 200 en 500
Farécla Marine Profile 200 en 500

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie