Polijsten: hoe bereik je het beste resultaat?

Een goede voorbereiding is de sleutel tot een succesvol polijstresultaat!


lakgumVoordat u met polijsten kunt beginnen is het noodzakelijk de auto eerst grondig te wassen. Als de lak droog is verwijdert u met een lakgum met glaylub onzichtbaar en hardnekkig vuil, zoals boomhars, spuitnevel, industriële aanslag, vliegroest en insectenresten. Na een behandeling met de lakgum voelt de lak weer glad aan.

Waskrasjes
Om alle waskrasjes en oxidatie te verwijderen kunt u de lak het beste machinaal polijsten. Met behulp van een machine kunt u in een relatief korte tijd een geweldig resultaat bereiken. In veel gevallen zal de auto zelfs harder glimmen dat toen hij nieuw werd afgeleverd.

Farecla-G3-Ultra-polijstmateriaalDiepe krassen
Om diepe krassen te verwijderen gebruikt u eerst schuurschijf P1500 tot P2000 en als laatste stap P3000 (zeker voor de UHS lakken en SRC lakken). Zodra u een matte finish heeft bereikt brengt u een kleine hoeveelheid G3 Ultra Compound aan op het te polijsten oppervlak. Wij adviseren om te polijsten met de G Mop Ultra Yellow Pad op 1500 - 1800 rpm. Hierbij is het belangrijk de snelheid langzaam op te bouwen. Ook moet u voor het polijsten de pad goed schoonmaken met een padcleaner zodat oude polijstresten verwijderd worden. 

G3premium_fineDonkere lakken
Op donkere en moeilijke lakken is het mogelijk een nog beter resultaat te krijgen met de G3 Fine Finishing in combinatie met de G Mop Yellow Waffle Pad. Ook hierbij geldt: begin rustig en bouw de snelheid op naar 1500-1800 rpm.

Succesfactoren
Het resultaat van machinaal polijsten is afhankelijk van het toerental van de machine, het polijstmiddel en de gebruikte polijstpad. Gebruik hierbij altijd eerst de minst agressieve combinatie. Pas als dat niet werkt kiest u voor een agressievere combinatie. De gedachte hierachter is, dat er niet meer lak wordt verwijderd dan strikt noodzakelijk is.

Ga ten alle tijden met verstand te werk en denk om uw veiligheid en gezondheid! Onderschat niet hoe gevaarlijk het kan zijn, wanneer u onzorgvuldig met de materialen en machines omgaat.

Succes met het polijsten!

Hulp nodig?
Maak een afspraak via 088 - 130 67 75 / sales.schuurtechniek@imbemarhiwa.nl.
Onze specialist komt graag bij u langs voor een demonstratie!

Zeker Imbema!

  • Breed assortiment
  • A-kwaliteit
  • Vernieuwend
  • Marktgericht
  • Betrouwbaar
  • Familiebedrijf

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie