Stofvrij werken in de houtverwerkende industrie

met de Deros elektrische schuurmachine i.c.m. het multifunctionele netschuurproduct Abranet


Mirka-Deros-schuurmachineVoor werknemers in de houtverwerkende industrie is het belangrijk dat er zo min mogelijk stof wordt geproduceerd. Fijnstof afkomstig van allerlei houtsoorten, pleisters,lakken en solid surface is schadelijk voor de gezondheid. Alleen is nog steeds niet iedereen die met fijnstof in aanraking komt, zich bewust van de ernstige gezondheidsrisico's. Het is dan ook noodzakelijk om dit te communiceren en de werkomgeving te verbeteren, zodat werknemers op een verantwoorde, veilige en vooral gezonde manier kunnen werken. Dit is mogelijk met de adembescherming van Sundström en het stofvrije schuursysteem van Mirka. 

Veel mensen in de houtbranche werken acht uur lang in een omgeving waar veel stof in de lucht hangt. Dat geeft stof tot nadenken. Goede adembescherming beschermt degene die de machine hanteert, maar je hebt ook te maken met de mensen die er naast staan of door de ruimte lopen. Gelukkig zijn er steeds betere stofvrije schuursystemen die beschermen tegen fijnstof.

Mirka stofvrij schuursysteem

Abranet stofvrij schurenMet het stofvrije schuursysteem van Mirka wordt het stof voortdurend weggezogen, waardoor er vrijwel stofvrij geschuurd kan worden. De basis van het Mirka stofvrije schuursysteem is het multifunctionele netschuurproduct Abranet. Abranet is universeel inzetbaar voor het schuren van hout, pleister, lak en solid surface. Er hoeft dus geen apart schuurpapier voor de verschillende materialen gekozen te worden, met Abranet is dit allemaal mogelijk.

De Abranet schijf zorgt voor een reductie van bijna 100% stof. Stof van het schuren hecht niet op het oppervlak van de schijf, waardoor vollopen wordt voorkomen en de levensduur wordt verlengd. Abranet maakt het werken makkelijker en leuker! Schuren zonder storende stofdeeltjes geeft een betere controle over het te bewerken oppervlak. Bovendien heeft u een schoner oppervlak en een betere finish, met een mooier eindresultaat als gevolg. 

Bekijk het Abranet filmpje.

In combinatie met de Mirka Deros® 650CV elektrische schuurmachine en de Mirka stofzuigers heeft u een compleet systeem om stofvrij te schuren.

Deros eenvoudig te bedienenMirka Deros ® 650CV elektrische schuurmachine

De Mirka Deros ® 650CV is een zeer gebruiksvriendelijke lichtgewicht elektrische handpalm schuurmachine zonder transformator. Deze schuurmachine is voorzien van het TNO certificaat stofvrij werken, omdat de machine voor een optimale stofafzuiging zorgt. Het is een schuurmachine die een gewicht heeft van slechts 1 kilogram en een hoogte van 9,6 centimeter. Een ideale, maar vooral veilige en gezonde oplossing voor de interieur- en houtbranche.

Bekijk het Deros filmpje.

Sundström Adembescherming

Naast goede stofafzuiging is het dragen van stofmaskers natuurlijk ook erg belangrijk. Imbema Rhiwa schuurtechniek levert adembescherming van de Zweedse leverancier Sundström. Sundström ontwikkeld en produceert vanuit de filosofie dat adembescherming aan meer dan alleen een norm moet voldoen. Adembescherming moet comfortabel, slim, eenvoudig in gebruik, duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Dan pas biedt het de best mogelijke bescherming!   

sundstrom-SR900-maskerSundström SR 900 halfmasker

Nieuw in het assortiment van Sundström is het SR 900 halfmasker. Dit masker is gebaseerd op het concept dat een halfmasker gecombineerd kan worden met een externe filterhouder. De externe filterhouder is een nieuwe ontwikkeling. Die maakt het mogelijk dat een halfmasker onder een gelaatsscherm kan worden gedragen. Het filter wordt in een houder op de heup gedragen. Via twee ademluchtslangen wordt de filterhouder op het halfmasker aangesloten. Daardoor blijft het masker compact en neemt het weinig ruimte in beslag.

Bekijk het Sundtröm SR 900 filmpje.

Meer informatie?
Maak een afspraak via +31 (0)88 - 130 67 75  / sales.schuurtechniek@imbemarhiwa.nl of
+32 (0)53 82 52 82 /  ivancutsem@imbema.be. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een demonstratie!


Zeker Imbema!

  • Breed assortiment
  • A-kwaliteit
  • Vernieuwend
  • Marktgericht
  • Betrouwbaar
  • Familiebedrijf

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie