Historie Imbema Rhiwa Schuurtechniek


Waterloostraat_RhiwaIn 1910 startte de heer Van Ieperen in de Waterloostraat te Rotterdam een rijtuigsmederij met daaraan verbonden een handel in wagenbouw artikelen, waarvoor de naam Rotterdamse Handel in Wagenbouw Artikelen (RHIWA) werd gekozen. Later werden ook grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten aan het verkoopprogramma van de snel uitbreidende onderneming toegevoegd. 

Bij het bombardement in de meidagen van 1940 werden drie bedrijfspanden in het centrum van Rotterdam inde as gelegd, maar korte tijd daarna werd begonnen met de bouw van een fabriek in de Bergstraat. Dit pand was in 1946 het eerste naoorlogse nieuwbouwproject dat in Nederland in gebruik werd genomen. 


Giesseweg_spaansepolder_rhiwaNa de oorlog (periode van herstel) was er een grote behoefte aan vrachtwagens ontstaan. Dit was zeer gunstig voor Rhiwa, aangezien ze toen al veel onderdelen voor vrachtwagens leverde. Inmiddels was er ook een “handelspoot” ontstaan. Deze verkocht non ferro´s (koper, aluminium, zink), fournituren (scharnieren) en kachels.

 
Door de grote vlucht die het bedrijf nam, werd ook het pand in de Bergstraat te klein en zo werd in 1956 het pand aan de Giessenweg in de Spaanse Polder betrokken.

Rhiwa-hartomexIn 1975 fuseerde Rhiwa met Hartomex (vertegenwoordiger van accessoires automobielen) en verhuisde naar de Nettenboetsterstraat in Vlaardingen. Hier werd de holding Rhiwa beheer opgericht. 

In januari 1978 wordt Rhiwa-Hartomex gekocht door Hr. P. Brokking, waarna in 1981 het nieuwbouwpand op Industrieterrein De Hooge Veenen in Nieuwerkerk a.d. IJssel wordt betrokken.

In 1987 wordt Rhiwa-Hartomex verkocht aan Imbema Holland B.V. uit Haarlem.

De naam verandert in 1998 naar Rhiwa B.V. (met een afdeling Automotive en een afdeling Carrosserietechniek) en in 2008 naar Imbema Rhiwa B.V. Omdat Automotive niet meer de lading van de afdeling dekt, wordt dit aangepast naar Schuurtechniek.

Als gevolg van automatisering en centralisatie van activiteiten bleek het pand aan de Hoogeveenenweg anno 2006 niet meer efficiënt en werd er besloten om te gaan verbouwen en herinrichten. 

ImbemaRhiwa_pandEen uitstekende locatie in een nieuw pand dat voldoet aan de huidige maatstaven met toekomstperspectief en voldoende ruimte om te groeien. De afdelingen bestelwagentechniek, carrosserietechniek en schuurtechniek, het magazijn en het service center zijn gevestigd onder één dak, waardoor wij in staat zijn de klant nog beter van dienst te zijn.

Bergsestraat_Rhiwa
Bergsestraat_Rhiwa

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie